Get Adobe Flash player

Komposztálás banner

Rólunk mondták

A honlap a "Komposztálás népszerűsítése Fegyvernek Nagyközségben című" című, KEOP-6.2.0/A/11-2011-0144 azonosító számú projekt keretében készült.

Kedvezményezett:
Fegyvernek Nagyközség Önkormányzata
Fegyvernek, Felszabadulás u. 171

Közreműködő szervezet:

Energia Központ Nonprofit Kft.
1134 Budapest, Váci út. 45.,
"D" épület, 6. emelet


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával valósul meg.

Lezárult a komposztládák kiosztása. Kezdődhet a munka!

Konyhai vagy kerti hulladék? Ne dobja ki! Komposztáljon! – hangzott a fegyverneki komposztálást népszerűsítő program szlogenje.
A környezettudatos életvitelre nyitott családok ingyenes igényelhettek komposztládát és vehettek részt a komposztálás technikáját és előnyeit bemutató csoportfoglalkozásokon, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák a környezetbarát gazdálkodás lehetőségét.

A település célja a programmal, hogy a lakosok körében ismét leterjedjen az elődök szemlélete: amit lehet, hasznosítani kell és visszaforgatni a házi gazdálkodás körforgásába.
A közel 6800 fős településen lakók előzetes kérdőíves felmérés alapján, önkéntesen jelentkezhettek a programban való részvételre. A komposztládák kiosztása mellett kiemelt hangsúlyt kapott a lakosság komposztálási ismeretének bővítése, a helyes komposztálási gyakorlat bemutatása, valamint a program és a komposztálási kultúra média útján történő széleskörű népszerűsítése is.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult projektmegvalósítást a végéhez ért, azonban most kezdődik csak igazán a komposztálás, hiszen a kiskertben, a háztartásban ősszel számos komposztálásra alkalmas anyag gyűlik össze. Bízunk benne, hogy a programban résztvevők és az érdeklődők tavasszal már a komposzt hasznosításáról tudnak beszámolni, sőt mi több, jóízűen fogyaszthatják a tápanyagban gazdag kiskerti talaj táplálta zöldségeket, gyümölcsöket.

Jó egészséget és egészséges környezetet kívánunk!